|

YEÞÝLAY HAFTASI ETKÝNLÝKLERÝ KAPSAMINDA KONFERANSLAR DEVAM EDÝYOR
03/03/2011 Perþembe günü Saðlýk Meslek Lisemizde öðrencilere slayt gösterisi ve belgeselden kýsa bir kesit sunuldu. T.Y.C. Beypazarý Temsilcisi Ali Baþaran öðrencilerin sunumu ilgiyle izlediklerini ve bir saðlýkçý olarak baðýmlýlýk yapan madde ve alýþkanlýklar hususunda epeyce bilgili olmalarýndan dolayý mutlu olduðunu söyledi. Öðrencilerin hepsinin beden ve ruh saðlýklarýnýn yerinde olduðunu görmekten de mutluluk duyduðunu ifade etti. Ali Baþaran: “öðrencilerin bir kýsmýnýn anne ve babalarýnýn sigara baðýmlýsý olmasýndan üzüntü duydum. Bunun sebebinin özellikle erkekler için askerlik süresince daðýtýlan ücretsiz sigaralar ile yýllar önce gazete ve dergilerde yayýnlanan özendirici reklamlar olduðunu düþünüyorum, bunlarýn etkisi, acýsý hala toplum da devam ediyor, süregeliyor, maalesef.” dedi.

Konferansa Av. Ali Saðlam’da katýldý. Ali Saðlam: “Baðýmlýlýktan, her gün 5 TL, 10 TL ödeme baðýmlýlýðýndan toplumumuzu kurtarmalýyýz. Her gün Türkiye’de 18 milyon paket sigara satýlýyor. Bundan menfaatlenenler uluslararasý þirketlerdir. Bu baðýmlýlýk, adeta köleliktir.” dedi.
Aþaðýdaki istatistikten de görüleceði üzere 2009 yýlýnda Türkiye’de toplam 132 milyar 907 milyon adet sigara üretilmiþtir. 132 907 000 000 /20 = 6 645 350 000 yani 6 milyar 645 milyon 350 bin paket sigara üretilmiþtir. 6 645 350 000 / 365 = 18 206 438 yani günde 18 milyondan fazla sigara üretilmiþtir. Bunlarýn bir kýsmý ihraç edilse de çok büyük kýsmýný Türk halký maalesef ciðerlerine çekmiþtir.
|