Meclis Ýnsan Haklarý Komisyonu baþkaný, Mersin milletvekili Zafer Üskül pazar günü ilçemizdeydi.Anayasanýn meclis görüþmeleri öncesinde sessiz sedasýz ilçemizi ziyaret eden Zafer Üskül'e Büyük Birlik Partisi ilçe baþkaný Turhan Yýlmaz bir tesadüf eseri karþýlaþarak sohbet etti.
Muhsin Yazýcýoðlu'nun emanetini Beypazarý'nda devraldýklarýný ve emanete layýk olmaya çalýþtýklarýný belirten Turhan Yýlmaz ; aradan bir yýl geçmesine raðmen helikopter kazasýnýn aydýnlatýlamamýþ olmasýnýn devletin bir ayýbý olduðunu ve devletin itibarýnýn karlar altýnda kaldýðýný söyledi.,
BDP eski genel baþkaný Ahmet Türk'e yapýlan menfur saldýrýnýn ardýndan apar topar emniyet yetkililerinin görevden alýnarak merkeze çekildiðini, oysa Muhsin Yazýcýoðlu hadisesinde sorumluluk sahibi olan hiç bir görevlinin býrakýn agörevden alýnmayý, ifadelerinin bile alýnmamasýnýn kamu vicdanýný rahatsýz ettiðini söyledi.
Özellikle insan haklarý komisyonuna ve meclis araþtýrma komisyonuna bu hususda çok büyük görevler düþtüðünü belirten Turhan Yýlmaz Komisyon baþkaný olarak bu konuda yardýmcý olmalarýný rica etti.
Seçim kanunlarýnda gerekli deðiþikliklerin yapýlarak istikrarda adaletin yanýsýra temsilde adaletinde saðlanmasý gerektiðini, birde lider sultasýnýn yýkýlmasý için genel baþkanlýk süresinin özellikle cumhurbaþkanlýðýnda olduðu gibi belli bir süreye baðlanmasý gerektiðini söyledi.
Yapýlan sohbetten duyduðu memnuniyeti belirten Zafer Üskül, taleplerin takipcisi olacacaðýný belirtti.
Zafer Üskül'e Beypazarý gezisinde Ali Saðlam, Cafer Doðan ve Ali Hancýoðlu eþlik ettiler.